top of page

Workshops voor volwassenen 

Alle workshops worden op aanvraag aangeboden!

Keramiek 

In de workshop wordt de basis uitgelegd van het opbouwen met klei, het aanbrengen van decoratie en de afwerking. Er kan vrij worden gewerkt, of aan de hand van een van te voren vastgesteld thema (schaal, beeld, kom etc). Het eindresultaat beschilderen we met engobes (kleislib in diverse kleuren). Het werk zal door mij worden geglazuurd met een transparant glazuur en gestookt. Na ongeveer 2 weken kan het eindresultaat worden opgehaald. 

Deze workshop leent zich ook uitstekend voor het maken van een gezamenlijk kunstwerk, bv voor een vrijgezellenfeest, huwelijkscadeau, een aandenken voor een dierbare etc. In overleg kunnen we kijken hoe aan de wens vorm te geven. 

 

Wilt u zich verder verdiepen in het werken met klei, het glazuren, of een kunstwerk maken wat meer tijd behoeft? 

Ik bespreek graag met u de mogelijkheden. 

Speksteen 

Ieder kiest zijn steen uit. We bewerken de steen met raspen om zo een eigen vorm te geven aan de steen. Ik leer u kijken naar de steen, en om vanuit de steen de vorm te laten ontstaan. Daarna gaan we het beeldje afwerken door het te schuren en polijsten. Als laatste bewerken we de steen met olie en was, waardoor de mooie kleuren en tekeningen in de steen zichtbaar worden. Zo ontstaat uw eigen kunstwerk! 

 

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen via info@laurakarsters

 

P1010052_edited.JPG
bottom of page